2013. május 25., szombat

NPM: Az újvidéki rendőrség szüntesse meg a brutalitást és a kínzást



A Nemzeti Megelőzési Mechanizmus (NPM) csapata azt javasolta az újvidéki rendőrségnek, hogy az egyes rendőrőrsökön hárítsa el a munkabeli hiányosságokat, tiltsa meg a kínzást és a kegyetlenkedés egyéb formáit, az embertelen bánásmódot, és javítson a szabadságuktól megfosztott személyek helyzetén – tudósít a Tanjug.
Az ombudsman sajtóközleménye szerint az NPM jelentést készített az újvidéki rendőrség állomásain, Bácson, Palánkán, Petrőcön, Becsén, Beočinban, Újvidéken, Szenttamáson, Karlócán, Temerinben, Titelen, Verbászon és Zsablyán a tavaly november 5-e és 8-a között tett látogatásairól.
A Nemzeti Megelőzési Mechanizmus csapatát az ombudsman, a tartományi ombudsman és a belgrádi Emberi Jogi Központ képviselői alkotják.
„A rendőrállomásoknak címzett ajánlásban olyan munkabeli hiányosságok orvoslására is felhívták a figyelmet, mint a kínzás és egyéb kegyetlenkedési formák, embertelen vagy megalázó bánásmód és büntetés, és a szabadságuktól megfosztott személyek helyzetének javítása” – áll a közleményben.
„A Belügyminisztérium 2013 márciusában választ küldött a jogvédőnek az ajánlással kapcsolatos eljárásról” – emlékeztetnek a közleményben.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/15503/NPM-Az-ujvideki-rendorseg-szuntesse-meg-a-brutalitast-es-a-kinzast.html, 2013. május 24. [22:14]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése