2013. július 12., péntek

Összefirkálták a többnyelvű újvidéki városnévtáblát



Ismeretlen elkövetők összefirkálták az Újvidék nevét latin betűkkel is és több nyelven is feltüntető táblát.
A rongálók kék festékszóróval lefújták az útjelző táblán Újvidék magyarul, illetve szerbül, de latin betűkkel feltüntetett nevét, a cirill betűs feliratot érintetlenül hagyták.
A tábla Újvidék bejáratánál található, a Szabadság híd felőli bejáratnál. (021)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/15726/Osszefirkaltak-a-tobbnyelvu-ujvideki-varosnevtablat.html, 2013. július 11 [13:32]





2013. július 12. [14:18]

Megtisztították az összefestett többnyelvű újvidéki városnévtáblát


Megtisztították a tegnap (július 11-én – B. A.) összefestett újvidéki városnévtáblát Aleksandar Kravić, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) újvidéki városi bizottságának elnöke és Robert Kolar, a párt városi tagozata végrehajtó bizottságának elnöke – áll a párt közleményében.
A táblán ismeretlen elkövetők két nappal ezelőtt festékszóróval lefestették az Újvidék nevét magyarul és szlovákul is feltüntető feliratot, s most ezek ismét jól olvashatóak minden nyelven.
Aleksandar Kravić emlékeztet, hogy Újvidéket „több nyelven hívják, írják és szeretik”, ezért a ligások már korábban is megtisztították a város bejáratainál található táblákat. Kravić azt szeretné, ha ez lenne az utolsó alkalom, amikor a táblákat lefestik, de az LSV mindig reagálásra készen áll majd.
Robert Kolar rámutatott arra, hogy miközben Újvidékre számos külföldi érkezik az Exit fesztivál miatt, sürgősen reagálni kellett, hogy ne keltsen hamis benyomást a városról az ide érkező turistákban.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/15734/Megtisztitottak-az-osszefestett-tobbnyelvu-ujvideki-varosnevtablat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése