2014. március 25., kedd

Újabb brutális magyarverés Szabadkán: Ezúttal egy magyar házaspárt ért támadás – A férjnek betondarabbal verték ki a fogait

Szabadkán ismét véres magyarellenes incidens történt a hétvégén. Erről az áldozatok hozzátartozója egy sokkoló beszámolót tett közzé a legnagyobb közösségi portálon.
"DÖBBENETES. Tisztelt szabadkai polgártársaim, megvolt a választás és nincs magyarverés? Szombat éjjel hazafelé menet fiam és a menyem másként tapasztalták".
Mint írja egy csoport fiatal a hétvégén különösebb ok nélkül megdobta azt a személygépkocsit, amelyben fia és a menye utaztak, amelytől a mozgó autón betört a szélvédő üvege. Az autó sofőrje, a későbbi sértett ekkor megállt  és megpróbálta kérdőre vonni a garázda társaságot. Az agresszív és szemmel láthatólag ittas galeri azonban nem különösebben zavartatta magát, ezt látva az autóban ülő hölgy a további konfliktus elkerülése végett megkérte férjét, hogy inkább távozzanak, tette mindezt az anyanyelvén, magyarul.
A magyar szavakat meghallva a szerb fiatalokból álló társaság még indulatosabbá vállt és ekkor egyikük kiadta a parancsot  "Udri mađare!" (üsd a magyarokat!) és mind a heten rátámadtak a házaspárra. 
A kiegyenlítetlen dulakodás során az egyik támadó felkapott egy jókora betondarabot, amellyel szájon ütötte a sértett férfit, később a kórházban derült csak ki, hogy az ütéstől az áldozat hat foga kitörött, a szája pedig súlyosan felrepedt és azt csak több öltéssel tudták ismét összevarrni. A hét támadónak még ez sem volt elég, és az áldozat feleségét is összeverték. "Mi lett volna, ha a két gyermekük is velük van?" - teszi fel a kérdést a történetet leíró hozzátartozó.
A beszámolóból az is kiderül, hogy a rendőrség kivonult a helyszínre, de egyelőre még csak a nyomozás zajlik.
"Most az én fiam, holnap a magáé, holnapután és azután pedig valaki másé. Hát meddig még?! Tisztelt magyar és más pártok, mit szóltok ehhez vagy csak a szavazataink kellettek? Nincs magyarverés? Fel vagyok háborodva." - zárja beszámolóját Cs. K. a súlyosan bántalmazott férfi apja.
Sz. A.
Újabb beszámoló ezan az oldalon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése