2014. augusztus 12., kedd

Pásztor szerint a délvidékiek olyan munkát vállalnak külföldön, ami itthon "büdös nekik"

VMSZ-autonomia 











A Magyar Szó napilap hasábjain nemrégiben egy élménybeszámoló jellegű írás jelent meg A mi Tusványosunk címmel a július 22. és 27. között zajlott Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról.
Az újvidéki lap helyszínen tartózkodó tudósítója beszámolójában egy Pásztor Istvánnal készített beszélgetést közölt, miután Németh Zsolt nem válaszolt a kérdéseire, mert - mint írja - "az előadóknak már nyilván melegük is volt, meg éhesek is voltak, így nem kapott választ".
De ha már nincs ló, jó lesz a szamár alapon a VMSZ elnöke készségesen válaszolt a feltett kérdésekre.

Pásztor kifejtette, hogy Orbán Viktorral folytatott megbeszélései és tárgyalásai során a magyar miniszterelnök arról is beszélt, ha olyan helyzetben lenne, mint Aleksandar Vučić, akkor fogalma sem lenne, mit kellene csinálnia az országgal.

Az Orbán-Vučić viszonyról mesélve Pásztor István leszögezte, az egykoron Vojislav Seselj csetnikvezér jobbkezének számító Aleksandar Vučić ma személyes baráti viszonyt ápol Orbán Viktorral, s ennek folytán Orbán arra biztatta szerbiai kollégáját, hogy küldje el a szakembereit különböző magyar intézményekbe, ahol mindent készségesen megmutatnak nekik. Erről pedig csak az a mondás jut eszembe: Mond meg, ki a barátod, megmondom, ki vagy.
Pásztor büszkén beszélt arról is, hogy a délvidéki magyarság fele már igényelte a magyar állampolgárságot. A honosítások és a külföldi munkavállalások közötti összefüggéseiről is elmondta a véleményét a pártelnök:  
– Ha az igazi véleményemet kellene kimondanom, nem nagy sikert aratnék azokkal a mondatokkal. Tény az, hogy jórészt a megélhetés miatt vándorolnak ki az emberek, de bizony azt is látni kell, hogy ott olyan munkákat vállalnak el, amelyeket itthon hetykén visszautasítanak.
Vagyis, Pásztor szavai szerint olyan munkákat vállalnak el a délvidéki magyarok nyugaton, amelyek itthon esetleg "büdös lett volna nekik", és emiatt (Pásztor szavai szerint) "hetykén" elutasították azokat. Magyarán, a VMSZ elnöke az okokat nem abban látja, hogy a délvidéki magyarok tömegei a létminimum alatti mélyszegénységben élnek.

A VMSZ évek óta hatalmi pozíciókat foglal el a Délvidéken, és amíg a párt vezetői szebbnél szebb családi házakat, lovas tanyákat építenek maguknak, addig a délvidéki magyarságot a tönk szélére sodorták a Belgrádot folyton kiszolgáló politikájukkal. A VMSZ hatalomban van az MNT-ben, az Európa Parlamentben, az önkormányzatok túlnyomó többségében, valamint a tartományban és a köztársasági szinten is. Nem kis "teljesítmény".
A délvidéki magyarok mindig is munkabírásukról és szakértelmükről voltak ismertek, akik úgy érzik, ha az itteni munkaadók vagy a VMSZ politikusai nem becsülik meg őket, akkor majd akad olyan nyugati vállalkozás, ahol szívesen fogadják szorgalmukat. Pásztor Istvánnak, aki évtizedek óta bársonyszékből "végzi a munkáját", talán nem kellene leszólnia azokat, akik a két kezükkel keresik a kenyerüket, hiszen ugyanezzel a kezekkel voksolnak majd a választásokon is a VMSZ-re (vagy éppen ellene).
Sz. A.
Közzétette: Szerkesztő 2014. augusztus 11. hétfő, 20:10  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése