2015. január 15., csütörtök

Aláírásgyűjtés a röszkei autópályadíj eltörléséért


Aláírásgyűjtés a röszkei autópályadíj eltörléséért
A horgos-röszkei határátkelő
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) online aláírásgyűjtésbe kezdett, a petícióban azt kérik Magyarország kormányától, hogy töröljék el a díjkötelezettséget a horgos-röszkei határátkelőtől induló autópálya első 900 méteres szakaszán.
Csonka Áron, a VMDK elnöke elmondta, hogy több vajdasági, magyar állampolgársággal is rendelkező polgár kereste meg őket a január elsejével életbe lépett megyei matricákkal kapcsolatban, ezért döntöttek a petíció mellett.
„Kezdeményezzük, hogy a röszkei határátkelőtől induló autópálya, és az autópályáról való első lejárat közötti 900 méteres szakasz ismét ingyenes legyen a forgalom részvevői számára. Kiemelten fontosnak tartjuk a kérdést, mivel Szegedet és környékét jelentős gazdasági, oktatási és kulturális kapocs tartja össze a Vajdasággal, s ezt éri hátrányosan a most bevezetett díjszabás. Ebből kiindulva és felbátorodva Orbán Viktor, magyar miniszterelnök nemrégiben tett médianyilatkozatán, amelyben kérte a nyilvánosságot, hogy mutassanak rá a nemrégiben beindított rendszer hiányosságaira, a VMDK aláírásgyűjtésbe kezdett, ami során másfél nap alatt közel 500-an írtak alá. Ez a kiemelt figyelem is jól mutatja, hogy valós, a polgárokat foglalkoztató problémáról van szó” - mondta el Csonka Áron.
A magyar kormány január végén tervezi a nemrégiben bevezetett autópálya-díjrendszer körül felmerült vitás kérdések felülvizsgálatát. A tanácskozásáig szeretnék átadni a petíciójukat a VMDK képviselői, akik remélik, hogy ezáltal ismét ingyenessé válik majd a közlekedés Szegedre, illetve a Szegedről a röszkei határátkelőhelyig.
Az online petíciót ITT lehet elérni.
Szabó Attila

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18154/Alairasgyujtes-a-roszkei-autopalyadij-eltorleseert.html 2015. január 14. [23:07]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése