2015. január 17., szombat

Bátor szabadkaiak tiltakozása: szinte élhetetlen a (zömében magyarlakta) külváros!

aa skadarlija01A VMSZ által vezetett szabadkai önkormányzat sohasem törődött a túlnyomórészt magyarlakta külvárosi helyi közösségekkel. Az ottani polgárok már évtizedek óta porban, sárban fuldokolnak. Úgy fest, a sokat tűrő és szenvedő jámbor embereknél is betelt a pohár. 
A Bajai szőlők (Pescsara) helyi közösség lakói autóikkal lezárták a Skadarlija utcát, ellehetetlenítve a kamionok közlekedését.
Az említett ("természetesen" aszfalt nélküli, zúzott kővel leszórt) utcában hulladéktelep található, ahova naponta érkeznek tehergépkocsik. A kamionok sarat spriccelnek a házakra és elviselhetetlen zajt csapnak. A házak falai repedeznek.
Tábla jelzi, hogy 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik nem közlekedhetnek a Skadarlija utcában, de ezt a szabályt nemigen veszik figyelembe.
A szemétlerakó tulajdonosa birtokában van egy hatósági engedélynek, amely meghatározott rendszámtáblák esetében elvileg lehetővé teszi a nagyobb kamionok közlekedését az "elátkozottnak" tűnő utcában.
A káoszt fokozza az a tény, hogy nem sokkal a tilalmi tábla elhelyezését követően eltávolították azt, majd két hónapra rá megint visszakerült, de a szóban forgó engedély miatt most mégis úgymond patthelyzet alakult ki.
Akárhogyis, az érintett polgárok megelégelték a tűrhetetlen életkörülményeket és a városvezetés nemtörődömségét, ezért lezárták az utcát. Mi több, amennyiben az illetékesek nem bíztosítanak számukra kielégítő és végleges megoldást, állítólag készek radikalizálni a tiltakozásukat, és akár tartósan leblokkolni az utcájukat, s ily módon megvédeni az életterüket.
A tiltakozók meghívása ellenére a városi közigazgatás vezetői nem jelentek meg a helyszínen.
Az önkormányzat illetékesei szerint ez az eset nem az ő hatáskörükbe tartozik, ezzel a közlekedési rendőrségnek kellene foglalkoznia.
Magyarán: Maglaiék szokás szerint mossák kezeiket...
Fotó: Blic
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2015. január 16. péntek, 08:00  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése