2015. szeptember 30., szerda

Tiltakozás! Ha hagyjuk, megteszik!



Ha hagyjuk, megteszik! Elnökségi közlemény
A VMDK elítéli a vajdasági magyar médiumok magánosításánál tapasztalt mutyilistás sunyiságot, politikai kétszínűséget.
A VMDK szerint a jelenlegi kisebbségi magyar kormánypárt, mutyilistás szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy leigázza a délvidéki magyar tömegtájékoztatási eszközöket, megalázva a tájékoztatásban dolgozó újságírókat. Kihasználva a médiumok magánosítási folyamatát elsorvasztja vagy eltünteti a helyi és regionális rádiókat, tévéket. Esetleg, a szófogadó újságíróknak felkínálja a pártszékházzal összenőtt Pannon RTV-be, pártmédiába való átigazolást.
Látjuk a vajdasági mutyilistás szövetség alantas igyekezetét, mellyel növelné befolyását a délvidéki magyar médiumok körében (lásd cenzúra!), látjuk azt a melldöngető szándékot is, mely a másképpen gondolkodók hangját végleg eltüntetné!
A magyarországi adófizetők pénzéből saját napilapot, hetilapot, tévét, rádiót működtető mutyilistás szövetség alantas szándékai eléréséhez eszközként felhasználja a Magyar Nemzeti Tanácsot, fittyet hányva a még érvényben lévő MNT-s Médiastratégiára, ezzel is tovább rombolva  „kulturális autonómiánk” eszmei és gyakorlati értékét.
A mutyilistás szövetség magas rangú politikusai azt akarják elhitetni a délvidéki magyar közvéleménnyel, hogy mindenről a belgrádi hatalom tehet!
Az a hatalom, amelynek sunyin lapító és aktív tagjaivá váltak. Az a hatalom, az a közös kormányzás, amelynek bűnrészeseivé váltak.
Ráadásul: jelenleg két, jogilag kivitelezhető megoldás is megmenthetné, például, újságírásunk egyik, több mint négy évtizeden át működő magyar műhelyét!
Ezt akadályozták meg a mutyilistás szövetség képviselői az MNT legutóbbi, 10. rendes ülésén.
Most már csak az Újvidéki Rádió és Televízió magyar adásainak kézi vezérlése maradt hátra. Nyilván az Újvidéki Rádió és Televízió magyar adásaira is  rátenyerelnének.
Ha hagyjuk, megteszik!
A VMDK elnöksége
Óbecse, 2015.09.30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése