2016. április 29., péntek

A mennyezet nem szakadt rá az MNT-re


Bódis Gábor
Bódis Gábor

Dudás Sziverifaló Károly ugyanis azt állította, hogy őt is kitiltotta a Magyar Szó


A Vajdaság Ma tudósítása szerint a Magyar Nemzeti tanács ülésezésén a Magyar Szó és a Hét Nap szerkesztéspolitikájáról is szó volt és heves vita alakult ki róla. Mielőtt ebből ismertetnénk, elöljáróban elmondjuk, hogy a Magyar Szó tudathasadásos állapotban van, hiszen egyrészt egy párt szolgálatkész propagandafelülete, másrész viszont az alapítója a többpárti MNT. Ezt a főszerkesztőséget cseppet sem zavarja, ezért vannak még ott.
Tehát, a Magyar Mozgalom több MNT-s tagja bírálta a Magyar Szót:
„Joó-Horti Lívia, a Magyar Mozgalom tagja szerint gyűlöletittas, méltatlan lejárató cikkek tömege jelent meg a legutóbbi választásokat megelőzően a Magyar Szó hasábjain. A Magyar Mozgalomról pedig, amely a választópolgárok egyharmadának támogatottságát élvezi, szinte egyáltalán nem írt a lap. A képviselő asszony két lapszám részletes elemzésével bizonyította a legnagyobb magyar párt egyoldalú szerepeltetését az újságban. Szerinte a közpénzekből fenntartott közmédium teljesen lejáratta magát, valamint követelte a főszerkesztő Varjú Márta azonnali hatállyal történő leváltását. Hozzátéve: a választási eredmények tükrében a mostani összetételű Magyar Nemzeti Tanács is elveszítette a legitimitását, lévén, hogy a vajdasági magyar választópolgárok már nem ezt támogatják.
Tari István (VMDK) szerint a Magyar Szó pártlappá vált. Továbbá az alkotó értelmiség szinte egyáltalán nem kap helyet a napilapban, az online kiadásban pedig még a Kilátó sem jelenik meg. Az ellenzéki politikus továbbá a cenzúra jelenléte és a feketelisták miatt is elmarasztalta a lap jelenlegi szerkesztőit.”
És ekkor jött az eddig minden rezsimet kiszolgált Dudás Károly:
„Dudás szerint ő is feketelistán van a Magyar Szóban, de számára ez nem annyira fontos, szerinte a magánigazság nem annyira fontos, mint a közösségi igazság, és a tömegtájékoztatási eszközök ezeket a közösségi igazságokat igyekeznek körüljárni. Mivel az ellenzék csak a magánigazságban hisz, ezért nem fognak a jövőben sem tudni együttműködni.”
Az első mondat kezdete nettó hazugság, a többi pedig egy a nácizmusra és a kommunizmusra emlékeztető ideológiai zagyvaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése