2016. augusztus 16., kedd

A kvótaszavazás mellett kampányol a VMSZ - A délvidéki betelepítésekről azonban mélyen hallgat

 
A Pásztor István vezette Vajdasági Magyar Szövetségnek migránsügyben is sikerült egy fenékkel két lóra ülnie

 tudta-on-vmsz












A Vajdasági Magyar Szövetség a pártszékházával azonos épületben működő Pannon RTV-nek adott nyilatkozatában jelentette be, hogy (nagyon helyesen) arra fogják buzdítani a délvidéki magyarokat, vegyenek részt a kötelező befogadási kvóták kapcsán tartandó október 2-i népszavazáson. 
"Arra fogjuk biztatni őket, hogy a nemet karikázzák be, ugyanis meggyőződésünk, hogy a fejünk fölött senki nem dönthet arról, kivel éljünk együtt" - hangsúlyozta Pásztor.
Pásztor István, a VMSZ elnöke a szabadkai televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a kötelező betelepítésről szóló referendum precedensértékű, mert megmutatja: egy szuverén állam mennyire engedi meg, hogy más országok beleszóljanak ügyeibe, s hogy állampolgárai kikkel éljenek együtt. 
És ebben bizony igaza is van Pásztornak.

Migránsok NEM, délszláv menekültek, koszovói cigányok IGEN?
Furcsamód ez a gondolat egy esetben sem jutott eszébe a VMSZ-nek, amikor a '90-es években több százezer délszláv menekültet telepítettek Délvidék magyarlakta helységeibe, így például Szabadkára is, ahol abban az időben Kasza József, a VMSZ egykori elnöke volt a polgármester. 
Ugyanígy nem zavarta a VMSZ vezető politikusait és a párt korábbi államtitkárát az sem, hogy délvidék színmagyar falvaiba koszovói cigányokat telepítettek. 
Tavaly a péterrévei helyi közösség VMSZ-es titkára, valamint a párt óbecsei községi szervezete fordult segítségért a VMSZ felsőbb vezetéséhez, amiért 2010 óta folyamatosan telepítenek be koszovói cigányokat a faluba. A helyszínen Kemény Anna, az óbecsei Szociális Védelmi Központ munkatársa is megerősítette, hogy a faluba csak 2014 és 2015 között mintegy 100-120 cigányt telepítettek, a helyiek tiltakozásának ellenére. Azonban a helyszínre kiérkező és a helyzetet megvizsgáló Csikós László, akkor épp hivatalban lévő Foglalkoztatási és Szociális Minisztériumi államtitkár úgy ítélte meg, hogy a helyiek csak rémeket látnak és minden a legnagyobb rendben van.
“Az itteni tapasztalatok azt mutatják, hogy ők nem hajlamosak semmiféle bűnözésre. Ebből kifolyólag a házaikat is nagyon szépen rendezik.” - mondta Csikós, ezzel kiváltva a helyi lakosok felháborodását.
Itt idézzük fel mit mondott ma Pásztor: "Meggyőződésünk, hogy a fejünk fölött senki nem dönthet arról, kivel éljünk együtt."

Migránsoknak ingyen WiFi és járőrszolgálat, a magyar lakosoknak semmi
A VMSZ által irányított Magyarkanizsa Községben tavaly a migránsválság közepén sem zavarta a VMSZ-t, hogy ki akar együtt élni a migránsokkal és ki nem, így a nemzetiségi arányait tekintve legmagyarabb városkában egy befogadó központot hoztak létre, ahol migránsok tízezreinek biztosítottak ingyenes WiFi szolgáltatást, tisztálkodási lehetőséget és állandó vagyonvédelmi szolgálatot. Ezen célokra zömében tartományi forrásokat, vagyis a délvidéki emberek adójából is befolyt pénzeket mozgósították, de a község saját költségvetését is súlyosan megterhelte a migránsok kiszolgálása. 
A VMSZ-es településvezetés által is támogatott, a migránsok számára biztosított több szolgáltatás, így például az ingyenes őrző-védő szolgálat bizony a délvidéki magyarság számára is égetően szükséges lett volna, hiszen ahogy arról beszámoltunk, épp Magyarkanizsa Községben kényszerültek arra a lakosok, hogy önkéntesekből álló polgárőrséget szervezzenek a télen a folyamatos rablótámadások miatt. Ám, amit biztosítottak a migránsoknak, azt már nem szavatolták a helyi magyarságnak. 
Még a befogadó központ előtt Pásztor István személyesen is jelen volt Magyarkanizsán, amikor a város központjában a légkondival felszerelt alvóhelyiségeket, tusolókat, mosdókat és illemhelyet tartalmazó konténereket helyeztek el a migránsoknak. Azonban Pásztor akkor még nem hangoztatta a mai meggyőződését és nem kérdezte meg a helyieket, hogy kivel szeretnék megosztani Magyarkanizsa központját.

pasztor-migrans-01kontener
Pásztor István és Aleksandar Vulin megszemléli a Magyarkanizsa központjában felállított lakókonténereket 

Harmadszor is olvassuk el Pásztor mai kijelentését: "Meggyőződésünk, hogy a fejünk fölött senki nem dönthet arról, kivel éljünk együtt."
– Nagyon fontos, hogy az összes erőforrást mozgósítani tudjuk annak érdekében, hogy ezen az áldatlan helyzeten segíteni tudjunk. Ami a tartományt illeti, eddig elsősorban áruszállítmány érkezett, az árutartalékokból ivóvíz, tisztálkodási szerek, élelem, és az elkövetkező időben is, ha szükség lesz rá, akkor ilyen jellegű támogatásra lehet számítani. A tartományi költségvetés tételéből pénzügyi segítségre is szüksége volna az önkormányzatnak, mivel más szükségletei is vannak, amelyeket ebből a pénzből rendezni tudna. – mondta tavaly augusztus elsején még Pásztor István.

53 milliárdért nyílik csak ki a VMSZ szája? 
Nem meglepő, hogy a VMSZ nyíltan kiáll a kvótanépszavazás mellett, hiszen ez jelenleg a magyar kormány fő propaganda eszköze, ezt mindenki láthatja aki az anyaországi közmédiában futó állami reklámokra, vagy a Magyarországot ellepő óriásplakátokra néz.
A Fidesz-kormánynak számos korrupciós botránya mellett fontos, hogy van egy olyan témája, amellyel minden jó érzésű magyar egyetért. A VMSZ-nek pedig nem egy, nem kettő, hanem több mint 53 milliárd oka van arra, hogy hirtelen kiálljon a betelepítések ellen. Hiszen idén a szerbiai választások előtt egy óriási közpénzhalmot bízott a kormány a VMSZ-re, most pedig itt az ideje, hogy a kecske meghálálja a káposztát. 
A Vajdasági Magyar Szövetség saját definíciója szerint a délvidéki magyarság érdekérvényesítő politikai szervezete, azonban a betelepítés ellen csak az anyaország esetében, a fő politikai támogatójuk szekértolójaként mernek fellépni. Itthon, a Délvidéken zajló és az általuk képviselendő magyarság terhére történő betelepítés ellen azonban sohasem emelték fel a szavukat. 
Némán eltűrték a délvidéki magyar települések etnikai felhígítását, amely egyre inkább visszafordíthatatlan folyamatnak tűnik. 
Sz. A. Közzétette: Szerkesztő 2016. augusztus 15. hétfő, 19:58

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése