2016. szeptember 22., csütörtök

VMDK MÓDOSÍTÓ JAVASLAT

MÓDOSÍTÓ JAVASLAT
a Magyar Nemzeti Tanács 20. rendes ülésére

Az  MNT ügyrendjének 33. szakasza alapján a következő módosítást indítványozom:
Az MNT  huszadik rendes ülésének  2. napirendi  pontja alatt elfogadásra javasolt:  Állásfoglalás a Magyarország Köztársasági Elnöke által 2016. október 2-ára kitűzött országos népszavazással kapcsolatban,  beterjesztett záradék következő módosítását javaslom:

A záradék 3. szakasza módosuljon a záradék 6. szakaszává, és a záradék 3., 4., 5.  szakaszát  a következő szakaszok képezzék:

3. szakasz
A Magyar Nemzeti Tanács felszólítja az erre illetékes szerbiai állami szerveket, hogy a migránsokat azonnal telepítsék ki Szabadkáról és Horgosról. Akadályozzák meg a migránsok Szerbián keresztüli akadálytalan átutazásának a lehetőségét és a migránsok magyarországi határszakaszba való bejutását. A Magyar Nemzeti Tanács felszólítja a szerbiai állami szerveket a szabadkai befogadó központ további bővítési szándékának a felülvizsgálására! Követeljük a migránsok által okozott károk azonnali megtérítését!

4. szakasz
A Magyar Nemzeti Tanács felszólítja a szerbiai hatóságokat, hagyják abba az alacsony intenzitású, ám folyamatosan zajló, Nyugat-Európából kitoloncolt, elsősorban koszovói romák betelepítését délvidéki magyar falvainkba, városainkba, ami eddig is az etnikai arányok erőszakos megváltoztatásához vezetett!

5. szakasz
A Magyar Nemzeti Tanács felkéri Magyarország kormányát, hogy folyamatosan kísérje fölfokozott figyelemmel a délvidéki magyarok által lakott települések helyzetét, különös tekintettel a kialakult migránshullámra, és szükség esetén idejében és kellő erélyességgel lépjen fel a szerbiai hatóságoknál a délvidéki magyarság érdekében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése