2017. március 22., szerda

Ahol bolond lyukból bolond szél fúj

Pásztor egyre idegesebb

 

Bódis Gábor
Bódis Gábor

Pedig folyik a pénz Orbántól, Vučić előtt is kerti törpévé küzdötte le magát, meg vásárolt is egy méregdrága házat. Nem is egyet, kettőt.

Történik mindez Szabadkán, ahol sajtóértekezletet tartottak a Prosperitati Alapítvány által kezelt pályázatok összegzéséről. Az elmaradhatatlan magyar kormány is képviseltette magát egy külügyminisztériumi államtitkát személyében, aki maga is méltatta (Délvidék is jobban teljesít!) a sikereket. Mármint, hogy majdnem mindenki nyert, aki pályázott a Prosperitatinál (95 százalék). Új munkahelyekről egy szó sem hangzott el. Szerénységből-e?
És amikor Magyar Levente (Szijjártó jobb keze) befejezte mondókáját jött az ideges Pásztor. Megjegyzem: már minap az Újvidéki Rádió (ők is nyugodjanak békében!) krónikájában is nagyon zaklatottan nyilatkozott. És ezt mondta (a Vajdaság Ma tudósítása alapján):
„Új állomásához érkezett a térség- és gazdaságfejlesztési program, függetlenül mindazon ellenszelektől, amelyek az utóbbi időben fújtak, mondta Pásztor István a VMSZ elnöke, hozzátéve, bebizonyosodott, hogy bolond lyukból bolond szél fúj és az elhangzott vádak nem felelnek meg a valóságnak, ezért ő bocsánatkérést vár. Kiemelte, tavaly és idén 6207 vállalkozó részesült támogatásban, ez pedig egy olyan jellegű beruházás, amely beépül a gazdaságba, termelés, munkahelyek létesítése és nyersanyag vásárlása formájában. Pásztor szerint egyetértés van abban, hogy a vajdasági magyar közösség tagjai nehezen élnek, a változtatás kapcsán pedig kétféle hozzáállás létezik. Kiemelte, egyik a szájkarate és tasztatúra karate, amit ellenlábasaik művelnek, a másik pedig, amin ők dolgoznak a magyar kormánnyal közösen, ez pedig egy stratégiai gondolkodásról és partnerségről szól. A VMSZ elnöke felszólította azokat, akik megfogalmazása szerint száj- és tasztatúra karatét folytatnak, hogy hagyjanak ezzel fel és csatlakozzanak azokhoz, akik nem rombolni, hanem építeni akarnak.”
Nem értem, miért zavarja a kedves Kisebbség Vezető urat, hogy vannak száj- és tasztatúra karatézók, amikor eszményi egyetértésben él a szintén zenész Orbán és Vučić urakkal. Ez számára erkölcsi (???), anyagi és politikai alapot biztosít. Kőkeményet, mint a magyar alaptörvény. Mit számít az a néhány firkász? Vagy mégis?
Az üldözési mánia az említett három úrnál a tombolási szakaszába érkezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése