2017. december 7., csütörtök

Hajnal, Nyilas és Vicsek azonnal intézkedjen, hogy Tordán újrainduljon a tanítás!

NYÍLT LEVÉL
Hajnal Jenőnek, a MAGYAR NEMZETI TANÁCS elnökének,
Nyilas Mihálynak, a TARTOMÁNYI OKTATÁSI, JOGALKOTÁSI, KÖZIGAZGATÁSI ÉS NEMZETI KISEBBSÉGI – NEMZETI KÖZÖSSÉGI TITKÁRSÁG titkárának és
Vicsek Annamáriának, a KÖZTÁRSASÁGI OKTATÁSI, TUDOMÁNYÜGYI ÉS TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉSI MINISZTÉRIUM államtitkárának


Tisztelt Államtitkár asszony, tisztelt Elnök úr, tisztelt Titkár úr!
Meggyőződésünk, hogy a hírzárlat ellenére az Önök figyelmét nem kerülhette el, hogy a tordai Ady Endre Általános Iskolában nincs fűtés. Ebben a tanévben már október 12-től rövidített órákkal folyt a tanítás, majd november 21-én teljesen leállt. Értetlenül és felháborodva állunk az előtt, hogy Önök hónapokon át tétlenül, vagy legalábbis tehetetlenül hagyták, hogy ez bekövetkezzen.
Az Önök számára bizonyára ismeretes, hogy az iskola vezetése 2017. tavaszán úgy döntött, átáll a földgázzal való fűtésre, ezért lebontották a régi kazánházat. A fölgázzal történő fűtés beindításakor azonban műszaki gondok adódtak. Ennyit tudnak az alkalmazottak és a szülők is, semmilyen egyéb részletről nem tájékoztatták őket, semmilyen magyarázattal nem szolgáltak a számukra. A Pannon Televízió november 27-én sugárzott riportján kívül a sajtóban sincs semmilyen nyoma ennek a példátlan kényszerszünetnek. Ebben a riportban az igazgatónő Angelina Maljković Ždrale és Kovács Zsuzsanna igazgatóhelyettes (akit a riportban tagozatvezetőként feliratoztak, noha az MNT-nek és az MNT Oktatási Bizottságának tagja) azt nyilatkozták, hogy remélhetőleg egy héten belül rendeződik ez az áldatlan helyzet. Egy héttel később még mindig nincs tanítás, és nem tudni, hogy mikor esedékes a tanulók visszatérése az iskolába.
Megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a 21. században ne legyen megoldás a tanítás menetének zavartalan biztosítására. Ugyanakkor ez az ügy is azt bizonyítja, hogy a végletekig központosított rendszerben ilyen megtörténhet, a szükséges szakmai és eszközbeli segítségnyújtás helyett az oktatási intézmény teljesen magára maradt.
Tisztelt Államtitkár asszony, tisztelt Elnök úr, tisztelt Titkár úr,
bízunk benne, hogy tudják: ennek az iskolának 120 tanulója van, zömében magyar ajkú diákok. Köztük sokan kisérettségire készülnek, így számukra ez a kényszerszünet pótolhatatlan kiesést, az pedig súlyos hátrányt okoz. Ez a helyzet most azonnali megoldást követel! Felszólítjuk a címzetteket, hogy vállaljanak felelősséget az előállt helyzetért és fogjanak hozzá a tisztségükből adódó feladatok ellátásához, szervezzék meg a tanítás azonnali beindítását!

A Magyar Mozgalom Elnöksége
Szabadka, 2017. december 7.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése