2018. március 4., vasárnap

Hova tűnt huszonhatezer munkanélküli?

Vajdasági Szociáldemokrata Liga: Ez a manipuláció klasszikus formája

<span class="entry-title-primary">Hova tűnt huszonhatezer munkanélküli?</span> <span class="entry-subtitle">Vajdasági Szociáldemokrata Liga: Ez a manipuláció klasszikus formája</span>

Több mint két héttel a meseszerű vajdasági foglalkoztatási adatok nyilvánosságra hozása után, amelyeket Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke jelentett be, s amelyek szerint huszonhatezer munkanélkülivel lett kevesebb, egyelőre senki sem tette fel a kérdést: Mennyivel lett nagyobb ugyanakkor a foglalkoztatottak száma? – írta közleményében a Vajdasági Szociáldemokrata Liga. A párt nem fogadja el a tények és az adatok hiányos közlését, amivel az ileltékesek a nyilvánosságot szeretnék manipulálni.
Ha csak azokat az adatokat hozzuk nyilvánosságra, amelyek szerint 16,4 százalékkal csökkent tartományunkban a munkanélküliek száma, anélkül, hogy hozzátennénk, mennyivel dolgoznak többen, az a manipuláció klasszikus formája – állítja a Vajdasági Szociáldemokrata Liga.
Ha a számadatokat összehasonlítjuk azokkal a 2015-ös eredményekkel, amelyeket az ENSZ most február 2-án hozott nyilvánosságra (lásd az alábbi térképünket!), s amelyek azt mérték fel, hogy az egyes országok polgárainak hány százaléka él másik országban, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ennek a huszonhatezer munkanélkülinek, amennyivel az utóbbi időben itthon kevesebb lett, a nagy része külföldre távozott. Így pedig ezek már nem is túl sok örömre és büszkeségre, főleg nem dicsekvésre és megelégedésre okot adó mutatók! A világszervezet adatai szerint Szerbiából 10,9, Szlovéniából 6,8, Magyarországról 6, Horvátországból 20,4, Romániából 17,5, Olaszországból 4,9, Spanyolországból 2,7, Franciaországból 3,3, Bosznia-Hercegovinából 43,3, Montenegróból 22,1, Koszovóból pedig 24,8 százalék az a teljes lakosságarányhoz viszonyítva, aki külföldre távozott.


A Vajdasági Szociáldemokrata Liga javasolja, hogy a tartományi kormány egészítse ki a nyilvánosságra hozott adatokat, mutassa be a reális számokat, amelyek alapján a lakosság teljes képet kaphat. Azzal ugyanis, hogy csak az érem szebbik oldalát mutatják meg nekünk, csak a párt- és kormánypropagandát szolgálják – olvasható a közleményben.
| 2018. március 4. 12:08 |
https://szabadmagyarszo.com/2018/03/04/hova-tunt-huszonhatezer-munkanelkuli/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése