2018. május 11., péntek

Pásztor kizárólagosságra buzdítja Orbánt!

Pásztor István VMSZ-elnök gratuláló levele írt Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének. Olyan stílusban, ami egy vazallushoz illik. Eddig rendbe is lenne. De tovább ment: „A mostani események, az elmúlt néhány nap tüntetésekkel kapcsolatos történései pedig azt is megmutatták, hogy a megszólítás inkább tud frusztráló lenni. Egyszerűbb lenne a kizárólagosság.”

Részlet Pásztor István Orbán Viktorhoz intézett leveléből:
(...) A számok nagyszerűek. A hangulat kitűnő azóta is, hogy április 8-án bejelentette: győztünk.
A számok igazat mondanak, és a hangulat kitűnő, mert a választási éjszaka óta eltelt egy hónap alatt mindenkihez tudott és akart szólni – ha máshogyan nem, akkor a demokrácia alapját jelentő ellenvélemények kifejezésre juttatásának biztosításával.
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Amikor négy évvel ezelőtt éppen ezen a napon, május 10-én megválasztották Önt miniszterelnöknek, azt írtam, hogy a miniszterelnök szavait, beszédét reménykedve, hittel hallgatják sokan. De kételkedve, más eszméket követve, más meggyőződés szerint politizálva is hallgatják. És mindenkihez szólni kell. Akkor sem volt könnyű a helyzet, ami azóta csak fokozódott, mert sokan fokozni kívánták, az együttműködés helyett. Az elmúlt négy év és az idei választási eredmények azt bizonyították, hogy Ön mindenkit megszólított. A mostani események, az elmúlt néhány nap tüntetésekkel kapcsolatos történései pedig azt is megmutatták, hogy a megszólítás inkább tud frusztráló lenni. Egyszerűbb lenne a kizárólagosság. Abban otthonosan mozognának mindazok a kevesek, akik magukat a többségnek kívánják láttatni. A valóbani többség, amely Önben és az Ön által vezetett kormányban azt látja, amit a saját élete, a családja élete, a munkahelye, a környezete, az ország és az országon kívül élő nemzet szempontjából fontosnak és értékesnek gondol, emelt fővel ünnepel ma. (...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése